2018. március 25., vasárnap

Túrós ökörszem Nutri és Farmo keverékből

Mi nagyon szeretjük a túrós sütiket, így ma az ökörszemre esett a választás. Régebben már sütöttem,de most Nutri free mpp és Farmo keveréket használtam, nagyon finom, puha, foszlós, könnyű tésztájú süteményt kaptam :)



Hozzávalók 12 db-hoz:

30 dkg Nutri free mpp
20 dkg Farmo low
2,5 dkg friss élesztő
2 dl langyos tej
1 tk cukor
10 dkg porcukor
2 egész tojás
1 tk sütőpor
1 cs vaníliás cukor
10 dkg puha vaj v. margarin
1 ek útifűmaghéj 1 dl vízben elkeverve zselésíteni

Töltelék:
25 dkg túró
 4 ek cukor (ízlés szerint)
1 tk vanília aroma
kevés citromlé
1 ek rizsdara

A tetejére 1 tojássárga kevés tejjel elkeverve.

Az élesztőt elmorzsoljuk a langyos tejben 1 tk cukorral, felfuttatjuk. Kimérjük a liszteket egy tálba, hozzáadjuk a porcukrot, vaníliás cukrot vajat, és az 1 dl vízbe áztatott, zselésített útifűmaghéjat, végül hozzáadjuk a felfutott élesztőt. Alaposan elkeverjük, dagasztjuk, 40 percet letakarva pihentetjük. Rizsliszten átgyúrjuk, majd 12 részre osztjuk, zsemléket formázunk, sütőpapíros tepsire tesszük, letakarjuk és fél órát pihentetjük. Ezután tenyerünkkel lelapítjuk kissé a zsemléket, majd a közepén mélyedést készítünk ujjunkkal, vagy egy kis pohár aljával, ebbe tesszük a tölteléket.
A túrót elkeverjük a cukorral vaníliával citromlével. Ne tegyünk túl sokat a tésztára. Kenjük le tojássárgával, amit elkeverünk egy kevés tejjel. 180 fokos előmelegített sütőben sütjük kb. 20 percig (sütő függő)












Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Császár zsemle

A napokban kaptam meg a kis műanyag kütyüt, amivel könnyen elkészíthetjük a császár zsemle hagyományos formáját. Most volt egy kis időm kipr...